Langt de fleste børn med forstoppelse og afføringsinkontinens behandles med polyethylen glycol/macrogol 3350.

Macrogol sælges som pulver under handelsnavnet Movicol og Movicol Junior. Moxalole, Lacrofarm, Lacrofarm Junior og Gangiden er alternative kopipræparater, der indeholder de samme virksomme stoffer som Movicol. På hjemmesiden refereres til medicin som macrogol og macrogol junior.

Det virksomme stof i macrogol og macrogol junior er ens. Den eneste forskel på de to formuleringer er smagen. Macrogol smager af citrus eller chokolade (Movicol Chokolade), mens macrogol junior smager af salt. Gangiden og Lacrofarm Junior smager af appelsin. Pulveret består af macrogol 3350, natriumhydrogencarbonat, natriumchlorid og kaliumchlorid. Hvert doseringsbrev macrogol skal blandes med 125 ml væske, og hvert brev macrogol junior skal blandes i cirka 62,5 ml.

Normalt optages det vand, man drikker, i tarmen. Macrogol binder vand, så det i stedet for at blive optaget i tarmen føres til tyktarmen, hvor det blandes med afføringen og dermed gør den blødere. Den blødere afføring fremmer tarmbevægelserne, og gør det lettere at komme af med afføringen. Macrogol og macrogol junior tilfører vand direkte til afføringen uden at påvirke tarmen eller kroppens øvrige organer. Når man hælder vand på en hård og tør svamp, bliver den straks blød og medgørlig. Ligesådan reagerer afføringen, den bliver smidig og blød, og de virksomme stoffer i macrogol og macrogol junior bliver ikke optaget i tarmen, men udskilles sammen med afføringen. Virkningen indtræder efter cirka 12-24 timer. Macrogol er ikke vanedannende.

Macrogol og macrogol junior kan blandes i forskellige drikkevarer: 

  • Pulveret kan blandes i vand, saft og lignende.
  • Macrogol og macrogol junior virker kun, hvis barnet indtager den mængde væske, som pulveret skal blandes i.
  • I må selv vælge, om macrogol eller macrogol junior skal gives én gang i døgnet eller fordeles over flere doseringer.